Imagoschade door cybercrime; neem jij het risico?

Imagoschade door cybercrime. Heel veel MKB ondernemers gedragen zich een beetje als een struisvogel en stoppen hun hoofd in het zand als het gaat om de risico’s van cybercriminaliteit. 

Het zal allemaal zo’n vaart niet lopen. Wat valt er bij mij nu te halen? Ik heb al een antivirus pakket en dat is toch voldoende?” Dit zijn reacties die wij dagelijks horen als wij contact hebben met MKB ondernemers.

Feiten

3,3 miljoen Nederlanders waren in 2018 slachtoffer van Cybercrime! Dit koste bijna 350 miljoen Euro. Niet alleen zijn dit kosten van gestolen gegevens maar ook kosten op schade te herstellen.

Imagoschade door cybercrimeImagoschade

Wat in veel onderzoeken niet wordt meegerekend is de post Imagoschade. Immers is dit lastig te kwantificeren. Toch maken grote verzekeraars schattingen en die komen neer op een schade van tussen de 10.000 en 100.000 euro per incident.

Hoe ontstaat imagoschade?

Vaak start het met een geïnfecteerde computer of toegang tot e-mail of social media accounts. Op deze manier start eenvoudige identiteitsfraude. Cybercriminelen die zich voordoen als een medewerker van het betreffende bedrijf en proberen geld te stelen via valse facturen of opdrachten aan een financiëlee afdeling.

Imagoschade verzekeren

Er zijn een aantal verzekeringen die schade door cybercrime verzekeren. Met de Cyberverzekering bent u verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade die een cyberincident of systeeminbraak toebrengt aan derden. Imagoschade is hierbij niet opgenomen en de verzekering dekt niet indien er sprake is van roekeloosheid.

Bescherm medewerkers tegen roekeloosheid

Medewerkers zijn eenvoudig tegen roekeloosheid door onze MKB Guard Virtual Firewall oplossing. Voor slechts 10 euro per maand is de medewerker beschermd en kan het beveiligingssysteem ingrijpen. Dus phishing mails en valse websites worden door het systeem herkent en medewerkers worden direct geblokkeerd. Dit is wel zo’n veilig idee.

Medewerkers beschermen?

Zelf ervaren hoe  MKB Guard oplossing onze MKB Guard oplossing werkt? Dit kan, kosteloos, voor 30 dagen. Vul onderstaande formulier in en u ontvangt een licentie en instructies om direct veilig te kunnen werken.