Zin en onzin van VPN op vakantie

Zin en onzin van VPN op vakantie. Ik ben net terug van een reis door Japan en was uiteraard benieuwd of onze MKB Guard oplossing ook in Japan goed werkte. Om online te gaan heb ik gebruik gemaakt van de aanwezige wifi spots bij hotels of cafés zoals Starbucks. Dit is in Japan goed beschikbaar.

MKB Guard werkt bij Starbucks

Onveilige verbinding

Het begint al op het vliegveld. Je hebt daar een prima wifi verbinding maar je wordt direct gewaarschuwd voor het feit dat het een onveilige verbinding is. Om toegang te krijgen moet je dan ook aangeven dat je dit gelezen hebt en dat je ervan bewust bent dat je op een open verbinding zit waar eventule cyber criminelen kunnen meekijken.

Advies gebruik een VPN verbinding

In de disclaimer staat vaak dat de betreffende aanbieder van gratis wifi adviseert om gebruik te maken van een VPN verbinding. Op deze manier is jouw verkeer versleuteld en is het voor hackers en cyber criminelen lastiger om te zien wat jij online doet.

Is deze VPN verbinding dan veilig?

De vraag komt direct naar boven over hoe veilig je dan bent met een VPN verbinding van North VPN of Tunnelbear. Het antwoord is eenvoudig: niet! Een VPN verbinding versleuteld weliswaar de gegevens maar je bent als gebruiker niet veilig voor cyber criminelen.

Gevaren

Cyber criminelen zijn uit op data. Data het liefst met persoonlijke gegevens. Zoals klantgegevens of financiële data gebonden aan een persoon. Je bent dus nog steeds kwetsbaar voor phishing mails en andere vervalste berichten die niet van echt zijn te onderscheiden. En omdat jouw verbinding nu helemaal geen veiligheid meer geeft vraagt het om een rigoureuzere oplossing.

VPN met virtual firewall

De oplossing is een virtuele firewall zoals onze MKB Guard oplossing. Via een versleutelde verbinding (VPN) maak je contact met een firewall in ons datacenter en deze filtert alle bedreigingen. Inkomend en uitgaand verkeer gaat via deze veilige verbinding en jij bent als gebruiker volledig beschermd. Het maakt dus niet uit of je van je thuiswerkplek in Utrecht of een hotel in Osaka werkt: je bent altijd veilig.

Werkt onze oplossing altijd?

Uiteraard heb ik op zoveel mogelijk plekken geprobeerd in te loggen en gebruik te maken van onze MKB Guard oplossing en ik kon in 50% van de gevallen prima werken. In andere gevallen was de verbinding van de gratis wifi zo slecht dat ik soms wel verbinding kreeg, via VPN, maar dat het erg lang d

uurde voordat de tunnel stabiel was en ik veilig mijn mails kon leze en beantwoorden en bankzaken kon regelen.

MKB Guard Virtual Firewall op vakantie

Veilig werken op vakantie

Neem geen risico’s en neem voor 10 euro per maand een abonnement op onze MKB Guard dienst. U bent dan niet alleen veilig indien u op vakantie gaat maar ook als u werkt op plekken buiten het kantoor waar u gebruik maakt van wifi.

30 dagen proberen

U kunt onze MKB Guard oplossing deze vakantie 30 dagen proberen, kosteloos en zonder verplichtingen. Vul onderstaand formulier in en u kunt veilig op reis. Alvast een veilige vakantie toegewenst!