Nieuws

Security in het nieuws
MKB Guard vakantie in Japan
09 mei: Zin en onzin van VPN op vakantie

Zin en onzin van VPN op vakantie. Ik ben net terug van een reis door Japan en was uiteraard benieuwd of onze MKB Guard oplossing ook in Japan goed werkte. Om online te gaan heb ik gebruik gemaakt van de aanwezige wifi spots bij hotels of cafés zoals Starbucks. Dit is in Japan goed beschikbaar.

nieuws-ransomware
15 apr: Ransomware, MKB-ers vaker slachtoffer

Ransomware, tot voor kort voornamelijk gericht op grote organisaties, komt nu ook naar MKB bedrijven. Het blijft een zeer winstgevende business voor cybercriminelen. Via zogenaamde botnets worden vrijwel kosteloos honderdduizenden of zelfs miljoenen e-mails de wereld ingestuurd met daarin een link. Wie op die link klikt, wordt direct besmet met een stuk software dat alle bestanden op de ICT apparatuur van een bedrijf of persoon versleuteld.

6 van de 12 grootste exploits misbruiken IoT
01 mrt: IP camera doelwit van cyber criminelen

Fortinet heeft een nieuw rapport uitgebracht over actuele cyberdreigingen. In de Global Threat Landscape Report staat dat de helft van de twaalf meestvoorkomende exploits verband houden met IoT-apparatuur. Vier van deze exploits gebruiken kwetsbaarheden in IP-camera’s.

nieuws-kantoor-2
14 jan: Cybersecurity? Niet alleen voor grote bedrijven
De recente diefstal van de gegevens van vijfhonderd miljoen klanten van de Amerikaanse hotelketen Marriott International demonstreert maar weer eens dat elke organisatie groot of klein kwetsbaar is voor cyberaanvallen. Het betekent dat ook kleine bedrijven zich moeten beschermen tegen hackers, ook al ontbreekt hen het daarvoor aan de middelen. Een lastige situatie, waar security-leveranciers op inspelen.
nieuws-ransomware
14 nov: Ransomware is grootste cyberdreiging voor het mkb

Nederlanders maken zich nog steeds zorgen om hun online veiligheid thuis. De mate van deze bezorgdheid is stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. In 2017 maakte 46% zich zorgen over hun online veiligheid, in 2018 ligt dit percentage op 44%. Men schat de kans om zélf slachtoffer van cybercrime te worden laag in, terwijl een grote meerderheid van de Nederlanders weleens te maken heeft gehad met cybercrime.

nieuws-kantoor
01 nov: Mkb bedrijven vaakst slachtoffer van phishing en acquisitiefraude
Internetcriminelen hebben in 2018 bij ruim de helft (52 procent) van de kleine bedrijven geprobeerd geld of gegevens buit te maken. Phishing en acquisitiefraude zijn hierbij de meest gebruikte methodes. Opvallend is, dat juist deze ondernemingen zich steeds minder zorgen maken over hun digitale veiligheid. Om het tij te keren, trekt de overheid 1,2 miljoen euro uit voor trainingen en voorlichting aan mkb’ers.